divendres, 14 de novembre del 2008

MORT DE MIGUEL NÚÑEZ


Miguel Núñez, històric membre del PSUC i del PCE, va morir el dimecres 12 de novembre, als 87 anys, a Barcelona, a l'acta de defunció consta que la seva professió va ser la de "lluitador per la llibertat".

Miguel Núñez González (Madrid, 1920, Barcelona 2008)) va combatre en el bàndol republicà, i als 18 anys va ser nomenat comissari polític. A Madrid es va afiliar al PCE. Va estar pres durant 17 anys i condemnat a mort diverses vegades durant el franquisme. El 1943 va crear a Barcelona, amb d’altres companys, una guerrilla de la ciutat i del camp, de la que va ser responsable fins a la seva detenció al 1945. Va estar casat amb la lluitadora i també represaliada pel franquisme Tomasa Cuevas.

De conviccions comunistes, marxa deixant amics entre tota la gent de l’arc de les esquerres. Va estar diputat del PSUC i una personalitat molt activa en la recuperació de la Memòria Històrica. Entre els premis que va rebre estan el Ciutat de Barcelona a la Cooperació en 1993, la Medalla d'Honor de Barcelona en 1998 pel treball "solidari i eficaç" en la lluita per la llibertat, i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat el 2004.

Malgrat viure a Madrid els últims temps va tornar a Barcelona a morir per què respectessin la seva decisió de donar el seu cos a la ciència.