dilluns, 9 de novembre del 2009

PREMI DIGNITAT 2009 A “MEMÒRIA DE MALLORCA"


La Comissió de la Dignitat, organització catalana que té per objectiu, entre d'altres, aconseguir el retorn als seus legítims propietaris de la documentació incautada pel règim franquista i l'anulació de la sentència que condemna a mort al President de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys,  ha atorgat els Premis Dignitat 2009 al grup valencià Al Tall, a l’historiador Josep Termes, al periodista Emilio Silva i a l’Associació “Memòria de Mallorca”.

Els motius del premi a la Dignitat a l'Associació Memòria de Mallorca són, segons es llegeix a l’acta: Lluitar per la Dignitat és justament el que estan fent, de fa molts anys, els companys de l’Associació “Memòria de Mallorca”. 

Tot denunciant les arbitrarietats i falses interpretacions que s’han fet sobre la seva pròpia història, no han deixat de lluitar per saber on són els republicans mallorquins assassinats pels franquistes durant i després de la Guerra Civil. 

També lluiten per recuperar els noms i cognoms dels morts enterrats oblidats en fosses, els morts silenciats per la dictadura. 

Se’ls atorga un Premi Dignitat també per altres lluites seves, com l’eliminació del monument feixista al creuer de guerra Baleares, situat al parc de Sa Feixina de Ciutat, símbol de l’horror franquista.

La seva permanent lluita per recuperar la veritat històrica dels oblidats que donaren la vida per una Mallorca millor i democràtica és un model a seguir per a tots.