dilluns, 12 d’octubre del 2009

COMUNICAT DEL COL·LECTIU REPUBLICÀ DEL BAIX LLOBREGAT

JUSTÍCIA PER AL PRESIDENT COMPANYS, JUSTÍCIA PER A TOTS

El Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat rebutja el certificat de bona conducta per al President Companys en l’aniversari del seu assassinat per l’aparell d’una dictadura feixista fruit d’un cop d’estat que va acabar amb la legalitat republicana vigent.


La segona part d’aquesta vergonyosa escenificació de la rehabilitació del nostre President mitjançant un paper sense cap validesa de tipus jurídic, que no ofereix cap contrapartida ni a la seva família ni al país més enllà d’un copet en l’esquena i una burla inclús per a la institució que participa d’aquest circ, serà a Mèxic. Lluny de pressions, en el marc d’un poble agraït pel premi concedit per la Generalitat per la seva rebuda i suport els exiliats antifeixistes. Segur que aquell poble no donaria suport a aquesta iniciativa. Imaginem que forma part del punt final que vol posar el govern al capítol de la memòria, si pensem que ja hem commemorat l’exili i que l’any vinent conjuntament amb aquest seria el de la repressió, ja tenim rememorades totes les efemèrides i podem tancar la paradeta.


I després de l’acte del Memorial Democràtic al Palau Sant Jordi els mitjans de comunicació han avançat que el President Montilla demanarà en l’actual marc de la llei de la Memòria l’anul·lació del judici al President Companys al Fiscal General de l’estat. Això vol dir que després de la humiliació del certificat passarem per la humiliació de veure com la Justícia democràtica revisa un consell de guerra, que hauria de ser anul·lat per llei, per obtenir una negativa com ja ha passat en altres casos.


Aquests mitjans també es fan ressò que el Consell Executiu és sensible a la petició de les 25 personalitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi. Sentim que no es reculli també l’esforç de les associacions, de dins i fora del país, i de ciutadans particulars des de tot el món, que han donat suport a la campanya Justícia per a Companys i a la seva recollida de signatures. I també a la iniciativa de la Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes que cada mes han desplegat la seva pancarta a la plaça de Sant Jaume per a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme i l’anul·lació del judici al President Companys i el de totes les víctimes de la repressió feixista.


Un favor molt minso ens ha fet el Memorial Democràtic, el govern i l’estat amb aquesta escenificació buida de contingut que vol convèncer a la ciutadania que el camí ja s’ha recorregut i que la feina està feta, deixant a les associacions i particulars que no podem competir amb el seu desplegament propagandístic i mediàtic en precari.


Si el que volien era arraconar a aquells que encara demanem Justícia els informem que continuarem treballant contra la seva contaminació des de la pedagogia i amb la veritat.